Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ny folkhälsostrateg

Sotenäs kommun har anställt Linda Sahlström som ny folkhälsostrateg.

Linda kommer ursprungligen från Västerås och har en kandidatexamen i folkhälsovetenskap samt en magisterexamen i folkhälsovetenskap med inriktning psykisk hälsa. Dessförinnan har Linda jobbat som folkhälsoutvecklare i ett folkhälsoteam i Örebro samt som koordinator på ett gym.

”Som folkhälsostrateg jobbar man med att strategiskt förbereda folkhälsoarbetet i kommunen. Till exempel, just nu ska vi komma igång med arbetet att skriva om medborgarlöftet tillsammans med polisen. Det handlar om att samverka och att jobba strategiskt för att bedriva folkhälsoarbetet.”

Tjänsten tilltalade Linda av flera orsaker:
”Det är en väldigt attraktiv tjänst, att jobba som folkhälsostrateg. Jag tycker att det är roligt att jobba strategiskt och övergripande med folkhälsoarbetet, det är där man kan få igenom stora förändringar. Sen har jag alltid velat flytta till västkusten, det är ju så fin natur.”

Linda Sahlström är inne på sin tredje arbetsvecka hos Sotenäs kommun och trivs bra i den nya rollen. Hon är nyinflyttad i Bovallstrand och gillar att vara aktiv på fritiden:
”Jag gillar att träna, framförallt löpträning. Dessförinnan har jag även tränat innebandy och hoppas att kunna komma igång med det här också. Annars gillar jag att se på film samt att umgås med mina vänner och pojkvän.”

Linda ser fram emot att komma in i rollen som folkhälsostrateg:
”Jag är laddad inför att sätta igång med arbetet”.

Sotenäs kommun hälsar Linda varmt välkommen och hoppas att hon ska trivas hos oss!

 

Vill du komma i kontakt med Linda Sahlström?


Linda Sahlström, folkhälsostrateg

Telefon: 0523-66 45 83
Mejl: linda.sahlstrom@sotenas.se

Dela detta innehåll