Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Nya råd och rekommendationer införs 8 december 2021

En flaska handsprit, plasthandskar och munskydd ligger på ett bord.

Folkhälsomyndigheten inför nya råd och rekommendationer för att begränsa spridningen av covid-19 i samhället och för att minska risken för att hälso- och sjukvården blir för hårt belastad. Från och med den 8 december 2021 rekommenderas alla att hålla avstånd i offentliga miljöer.

Samtidigt som smittspridningen av covid-19 ökar i Sverige med en viss påverkan på hälso- och sjukvården som följd, gör vaccinationerna att situationen är väsentligt bättre i dag jämfört med den här tiden förra året.

 

Eftersom alltför många fortfarande saknar skydd mot covid-19 genom vaccination kompletterar Folkhälsomyndigheten tidigare åtgärder med rekommendationer till allmänheten, till arbetsgivare, till kollektivtrafik och med allmänna råd till serveringsställen från och med den 8 december i syfte att minska smittspridningen. Rekommendationerna gäller till och med den 31 januari 2022.

 

Det är mycket viktigt att arbetet med att vaccinera alla som rekommenderas vaccination mot covid-19 fortsätter så snabbt och effektivt som möjligt och i den angivna prioriteringsordningen.

 

"Utöver att bromsa smittspridningen ger de nya rekommendationerna regionerna mer tid att nå alla grupper med erbjudande om vaccin" säger generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

 

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll