Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Nyanställd miljöhandläggare

Fredrik Johansson har anställts som ny miljöhandläggare vid miljöenheten i mellersta Bohuslän (Sotenäs, Munkedals och Lysekils kommuner).

Han kommer tidigare från en tjänst som livsmedelsinspektör i Örebro kommun.
”Det är lite annorlunda här jämfört med en så stor kommun som Örebro, där vi var 60 kollegor på miljökontoret, och nu arbeta för tre mindre kommuner med ett 15-tal kollegor. Det är skönt med färre kollegor och spännande att vi arbetar i tre olika kommuner. Det är en utmaning, och så blir man mer generalist än specialist. Det gillar jag” säger han.
Fredrik Johansson har en gedigen utbildningsbakgrund med en magisterexamen i miljövetenskap vid Göteborgs Universitet och där har han även läst en påbyggnadsutbildning i miljö- och hälsoskydd.
Att han brinner för sitt uppdrag är det ingen tvekan om:
”Jag trivs verkligen med tillsyn! Jag träffar väldigt mycket människor i mitt arbete och har möjlighet att göra vardagen lite bättre och lite säkrare för människor. Följer företag och även kommunen de regler och förordningar som finns, så innebär det att våra barn får en bättre skolmiljö och våra invånare en bättre boendemiljö. Man slipper oroa sig för att man ska få en infektion hos tatueraren eller fotspecialisten eller bli matförgiftad när man går på en restaurang” säger han.
Han och hans familj bor nu i Uddevalla och på sin fritid tycker han om att paddla, fotografera och fiska. Vi hälsar Fredrik Johansson varmt välkommen till miljöenheten i mellersta Bohuslän och hoppas att han ska trivas!

 

För mer information kontakta:

Fredrik Johansson,

Telefon: 0523-66 40 00

Mejl: fredrik.johansson@sotenas.se

Dela detta innehåll