Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Nya laddstolpar för kommunens fordon på gång

Sotenäs kommun satsar på miljön. För tillfället finns det sju laddstolpar för kommunens elbilar och nu blir det ännu fler.

Parkeringen vid kommunhuset ska berikas med fyra laddstolpar och Smögens skola med en laddstolpe. Martin Andersson, projektledare, berättar att laddstolparna kommer att vara på plats senast den 1 juni. Han berättar att en stolpe kan ladda två bilar samtidigt, vilket är en stor fördel. På bilden ses parkeringen utanför kommunhuset och det pågående arbetet där elkablar grävs ned för att sedan dras till laddstolparna. Laddstolparna kommer endast att kunna användas av kommunens elbilar.

Helena Götherström, fordonsansvarig, berättar att miljön är huvudsyftet i frågan och tanken är att det ska bli fler elbilar samt mer miljövänligt i kommunen.

Kostnaden för detta är cirka 1 miljon kronor, men finansieras delvis av bidrag från Naturvårdsverket. Bidraget heter Klimatklivet och täcker 50 % av kostnaden, bidraget stöttar åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid på lokal nivå.


För mer information kontakta:
Martin Andersson, projektledare

Telefon: 0523 - 66 45 07
Mejl: martin.andersson@sotenas.se

Dela detta innehåll