Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Nu ställer våra medarbetare om

I Sotenäs kommun ställer vi om och ställer upp!

På grund av covid-19 har omsorgen i alla Sveriges kommuner hamnat i ett mycket ansträngt personalläge. Nyligen gjorde därför kommunens personalavdelning en inventering av de medarbetare som har en vårdutbildning i grunden, men som idag arbetar med något annat inom kommunen. Nu har 7 personer fått erbjudande och tackat ja till att under en period arbeta inom omsorgen i Sotenäs kommun.
"Några av dem har genomgått Socialstyrelsen fyra dagar långa vårdutbildning för att fräscha upp sina kunskaper” berättar Erika Hassellöv, personalchef.
En av dem som börjat arbeta som undersköterska igen, efter att ha varit handledare vid AME under några år, är Ingmar Rytterstig (bilden).
”Jag förstår att vi måste göra det här och det känns jättebra för min del. Jag har väldigt trevliga kollegor här på Kvarnberget” säger han.
Ingmar, som arbetat en vecka hittills i sin nya roll, kommer att fortsätta att arbeta som undersköterska på Kvarnberget fram till sommaren.
Erika Hassellöv är mycket tacksam för det gensvar som kommunens förfrågan har fått:
”Det är fantastiskt att alla ställer upp med så kort varsel. Både de verksamheter som blir av med en kollega och de medarbetare som nu väljer att gå in i omsorgen för att stötta i en svår situation. Tillsammans är vi starka!” säger hon.

 

För mer information kontakta:

Erika Hassellöv, personalchef

Telefon: 0523- 66 45 76

Mejl: erika.hassellov@sotenas.se

Dela detta innehåll