Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Nu finns en ny trappa vid Klevekilen

Fyra män står på en trappa och tittar in i kameran.

Nu har en helt ny trappa/spång snickrats färdigt vid Klevekilen av killar från AME och ungdomar som arbetar i Soteledens arbetslag.

Under det stora skyfallet under vecka 31 spolades gruset vid den tidigare trappan bort all världens väg. Därför har nu medarbetarna snickrat en helt ny trappa/spång med sträckmetall så att det inte blir halt att gå på den. Arbetet tog cirka 5 veckor.


”Det har varit utmanande, för vi har hela tiden fått försöka hitta lösningar så att vi har kunnat genomföra arbetet, för marken var verkligen inte plan” berättar Hugo Hermansson som ingår i Soteledens arbetslag.


När vi står och pratar om arbetet kommer en motionär gåendes nedför den helt nya trappan:

”Jag vill tacka så hemskt mycket för det här jobbet, killar! Det har ni gjort fantastiskt bra!” säger hon.

 

Arbetet hade dock inte gått att genomföra utan anläggningsavdelningen och anläggningsteknikern Christian Johanssons hjälp som AME riktar ett varmt tack till!


Vill du också testa trappan/spången? Kör in vid skylten ”Vägga lantkök”, fortsätt rakt över och förbi parkeringen till campingen och kör tills du kommer fram till Klevekilen och den gröna stigen Soteleden/kuststigen. En brygga ligger precis nere vid vattnet.


På bilden närmast kameran: Tekle Gebrehawariyat, Hugo Hermansson, Liam Herdebrant och Noel Karlsson.

Dela detta innehåll