Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Möte om hur verksamheterna fungerat under sommaren

Nyligen genomförde kommunledningen sitt årliga så kallade eftersommar-möte.

Under detta möte går man tillsammans med bland andra polisen, renhållningsföretaget Rambo Ab, räddningstjänsten, förvaltningschefer och säkerhetsbolag igenom hur av hur det har fungerat i kommunens verksamheter under sommaren.

 

Vårt kommunalråd Mats Abrahamsson och kommundirektör Maria Vikingsson ledde mötet.

”Det är viktigt att vi har dom här mötena för att kommunen ska kunna förbättra sig och så vi inte får samma problem som inträffar år efter år” påpekade Mats Abrahamsson.

 

Under sommaren har kommunen haft problem med bland annat renhållning och att det har varit väldigt skräpigt på många ställen. En arbetsgrupp bestående av medarbetare från Rambo och kommunen kommer att arbeta med frågan om hur renhållningen ska kunna förbättras.

 

Polisen uppgav att det inkommit betydligt fler anmälningar i Sotenäs den här sommaren, jämfört med tidigare år. I år inkom 448 anmälningar under juni-juli i år och i vanliga fall ligger snittet på 350 stycken. Våldet har inte ökat, däremot har ökningen legat på brottskategorierna narkotika, bedrägerier och tillgrepp i butik.

 

Polisen, ordningsvakternas och trängselvärdarnas samarbete har fungerat mycket bra, uppgav polisen och trängselvärdarna har varit mycket uppskattade på Smögenbryggan.

 

Räddningstjänsten rapporterade 113 händelser under sommaren, men uppgav att det varit en lugn sommar, förutom skyfallet i slutet av juli. Ingen har omkommit vare sig genom drunkning eller trafikolyckor, som tur är.

 

Nu kommer arbetsgrupper att bildas för att kunna förbättra de områden som anses vara särskilda problemområden.

Dela detta innehåll