Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Möte med polisledningen

Hur ser brottsligheten ut i Sotenäs kommun just nu?

Igår hade vårt kommunalråd Mats Abrahamsson, kommunchef Maria Vikingsson och Olof Börjesson, förste vice ordförande i kommunstyrelsen, ett möte med kommunpolisen Dan Carlsson och Jens Börretzen, biträdande lokalpolisområdeschef, för att få en uppdatering.
För närvarande finns det en internationell liga som begår mycket stölder av båtmotorer och verktyg i Sotenäs. Polisen uppmanar allmänheten att vara vaksamma och gärna bilda Grannsamverkan. Flera grupper är redan aktiva i kommunen med gott resultat.
”Systemet med Grannsamverkan har visat sig fungera väldigt bra i de här sammanhangen” säger kommunpolisen Dan Carlsson.
Ett spännande projekt som heter Nos ska även startas upp i Tanum och Dingle. Nos går ut på att få hundägare, genom till exempel Brukshundklubbar, mer uppmärksamma och kunniga på att upptäcka brott som inbrott och misshandel.
Narkotika bland skolungdomar är ett växande problem, även i Sotenäs kommun. Nyligen gjordes en razzia bland skolungdomar i Uddevalla där 50 procent av de som togs in för provtagning visade sig ha narkotika i kroppen. Olika insatser som skulle kunna göras även i Sotenäs kommun diskuterades på mötet.
Polisen uppmanade också kommunledningen att vara uppmärksam om ett mc-gäng från södra Sverige försökte köpa fastigheter i kommunen, eftersom det finns uppgifter om att det gänget vill etablera sig på Västkusten.
Slutligen påpekade polisen att de är mer på plats i Sotenäs kommun, än vad som syns utåt, speciellt kvälls- och nattetid.
”Sedan årsskiftet har vi till exempel stoppat nio ratt- och drograttfyllerister i kommunen och det är ett arbete som ofta görs nattetid” berättade Jens Börretzen.

Dela detta innehåll