Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Många inneliggande patienter är ovaccinerade

Under vecka 31 rapporterades 8 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med veckan innan då det endast rapporterades 3 nya smittfall. Sammanlagt har det nu rapporterats 962 smittfall i kommunen sedan pandemins början.

 

Antalet fall av covid-19 ökade med 16 procent mellan vecka 30 och 31.

Av fallen som diagnostiserats under vecka 31 var 73 % i åldern 20-49 år. En statistiskt säkerställd ökning ses bland åldersgrupperna 30 – 39 samt 40 – 49 år. Medianåldern för insjuknande vecka 31 var 30 år.

 

I de fall uppgift om smittland fanns, angavs 27 % vara smittade

utomlands vecka 31 jämfört med 33 % veckan innan. Ankommande med flyg till Landvetter flygplats erbjuds kostnadsfri provtagning, dock görs inte detta i önskvärd utsträckning.

 

Den 9 augusti kl 10.00 fanns det 43 inneliggande patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. En väldigt stor andel av de inneliggande patienterna är inte vaccinerade.

 

Den 11 augusti öppnas för vaccinering av personer födda 2005 och tidigare.

Rekordmånga dos 2 kommer fördelas nästa vecka.

 

Det förekommer diskussion kring en eventuell tredje dos vaccin, en så kallad booster-dos. Vaccinen är inte godkända för en tredje dos ännu. Läke-medelsverket arbetar i frågan tillsammans med Folkhälsomyndigheten och om en tredje dos blir aktuellt, så kommer den först efter nyår.

 

Här kan du läsa om vaccinering för ungdomar: https://bit.ly/3xG3UBV Länk till annan webbplats.

Dela detta innehåll