Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Kommunchefen praoade hos bilvårdsenheten

Nyligen praoade vår kommunchef Maria Vikingsson hos bilvårdsenheten i Sotenäs kommun.

Hennes handledare för dagen var Helena Götherström som är fordonsansvarig. Sotenäs kommun har 164 fordon inklusive tunga fordon. Målet är att ha en fossilfri fordonsflotta år 2030. Därför har kommunen de senaste åren minskat personbilarna i sin fordonsflotta med tio fordon och har också börjat byta ut fordonsparken mot elbilar. Idag har Sotenäs kommun 14 rena elbilar och fler ska det bli.
”Vi är en bit på väg mot målet fossilfritt 2030” säger Helena Götherström.
Maria Vikingsson fick under sin dag som prao vara med och boka besiktning av några av kommunens bilar och hon fick vara med på morgonmöte med bilvårdsenhetens medarbetare. De städar och tvättar kommunens fordon och tar även emot privatbilar för rekonditionering.
”Det är ett väldigt givande arbete. Du får in en bil som är smutsig och kör ut den blänkande ren. En gång var det en dam som började gråta när hon såg hur fin hennes bil hade blivit hos oss” berättar en av bilvårdsenhetens medarbetare, Peter Johansson.
Efter morgonmötet fick Maria Vikingsson åka vidare och träffa planerarna inom hemtjänsten och även vara med när brandmännen från Preemraff övade rökdykning i Kungshamn.
Helena Götherström var nöjd med sin praoelevs insats:
”Ja, det var jättekul att ha med sig Maria idag. Hon är nyfiken och framåt, precis som en bra praoelev ska vara!” säger hon och skrattar.
Även Maria Vikingsson var nöjd med dagen:
”Ja, det är så roligt att få träffa så många engagerade och kunniga medarbetare!” säger hon.
Nu laddar hon för nästa praoplats!

Dela detta innehåll