Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Kansliavdelningen tilldelas Årets Digitaliseringspris

En långhårig ljushårig kvinna står med en blombukett i händerna. Bredvid henne står en långhårig ljushårig kvinna med ett diplom i händerna. Bredvid henne står en man i kostym och slips.

Årets Digitaliseringspris 2021 i Sotenäs kommun har tilldelats Kansliavdelningen för sitt arbete med att införa ersättningsscanning.

Nämndsekreterarna Maria Ceder Askman och Ulrica Constin fick motta priset av digitaliseringsstrategen Philip Söderberg.

 

Motiveringen lyder:

 

Införandet av ersättningsskanning har inneburit ett paradigmskifte i ärendehanteringsprocessen. Tidigare arkiverade till exempel Kommunstyrelsen cirka 7 löpmeter med handlingar årligen. Nu när vi arbetar med digitala handlingar så har det krympt till cirka 10 centimeter. Tillgängligheten har också ökat eftersom handlingarna går att nå digitalt till exempel vid distansarbete och det har varit särskilt viktigt under pandemin.

 

Kanslichefen Anna-Lena Höglund är väldigt glad över priset:

"Det här känns jätteroligt! Det är mina fantastiska medarbetare som utvecklat den nya processen med ersättningsscanning och den fungerar nu fullt ut" säger hon.

 

Sotenäs kommun riktar ett stort tack till Kansliavdelningen för deras arbete, som inneburit både en stor ekonomisk och miljömässig nytta!

Dela detta innehåll