Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Invigning av ny fin utegård på Smögens skola och förskola

Barn står med ryggarna mot kameran. En man står ovanpå en grön kulle och smäller en ballong med en nål.

Igår invigdes den nya, fina utegården på Smögens skola och förskola i regn och rusk, men med glass, tal och dans!

Förvaltningschef Ulf Blomquist höll invigningstalet:

”Jag vill tacka alla elever och pedagoger för tålamodet ni haft under tiden som utegården byggts om” sade han.

Han tackade även projektledaren Sandra Andersson och hennes kollegor, liksom Smögens Öråd. Örådets representanter Leif Johansson och Torgny Grahl var på plats och berättade att örådet bland annat hjälper till att renovera skolans och förskolans förråd.

 

Under våren 2020 började planeringen och projektering för att göra om ett antal klassrum på Smögens Skola till förskolelokaler. Smögens skola hade då ett minskat elevantal efter att åk 4-6 flyttat över till Kungshamns skola i en omorganisation. Kvar stod då en skola med lite för mycket yta att bara bedriva åk F-3 och Utbildningsförvaltningen hade beslutat att titta på möjligheten att skapa 3st förskoleavdelningar i de tomma lokalerna.

 

Redan i oktober 2020 startade de första renoveringarna inomhus och i april 2021 var inomhuslokalerna helt klara. Parallellt under våren startade även ombyggnationen av utemiljön. Den tidigare skolgården var inte anpassad till mindre barn och var dessutom i stort behov av uppdatering. Önskemål från både förskolan och skolan har beaktats och med hjälp av mindre staket kan blandad lek nu ske på gården. Bland annat har barnen fått en multiarena med konstgräs för både fotboll, volleyboll och bandy, studsmattor, rutschkanor, utekök, lekbåt, tunnlar och mycket mer!

 

”Jag tycker att det har blivit riktigt bra! Nu är skolgården även anpassad för förskolebarnen” säger förskolläraren Ann Andersson.

 

Utbildningsförvaltningen hade avsatt drygt 4 miljoner för projektet och utöver det har fastighetsavdelningen tagit hand om eftersatt underhåll i byggnaden i samband med ombyggnationen.

Dela detta innehåll