Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Invigning av Idrottens Hus

Daniel Nordström framför Idrottens Hus i Kungshamn.

Den 31 oktober ska Idrottens Hus invigas i Kungshamn!

Det är Kungshamns IF, som i år fyller 100 år, som länge har haft projektidén till Kungshamnsvallen 2.0. På platsen låg tidigare en gammal byggnad som rivits. Istället byggs ett nytt hus med hygienutrymmen, träningslokal och även gemensamhetsutrymmen på övervåningen. Projektet påbörjades 2017 och byggnationerna av Idrottens Hus startade i september 2018.
Den 31 oktober kommer anläggningen att invigas av Riksidrottsförbundets ordförande Björn Ericsson och kl 15.00 är det öppet hus för allmänheten.
”Det här ska bli en gemensamhetsanläggning där barn och unga ska kunna träffas, träna och umgås efter skolan, där skolan ska kunna ha idrottsundervisning och där fritidsaktiviteter ska kunna äga rum” berättar projektledaren Daniel Nordström.
En viktig del i satsningen är att tillgänglighetsanpassa Idrottens Hus för att kunna erbjuda parasport, en verksamhet som tyvärr inte är så vanligt i kommunen idag. Man ska förutom en parasektion även satsa på en seniorsektion med idrottsaktiviteter för personer som är 65+ samt en E-sportsektion för ungdomar.
”Idag är vi cirka 500 medlemmar, men vi satsar på att vara 1000 medlemmar om några år” säger Daniel Nordström.
Kostnaden för byggnationerna uppgår till 15,5-16 miljoner kronor varav Sotenäs kommun gett ett bidrag på 6 miljoner kronor. Övrig finansiering har skett genom bland annat bidrag från stiftelser, sponsorer, andra organisationer och försäljning av det gamla klubbhuset.
Daniel Nordström ser fram emot invigningen:
”Det känns jättebra och det känns skönt att det blir klart. Det kommer att innebära ett stort lyft för hela idrottsverksamheten i Sotenäs kommun” säger han.
Så varmt välkomna den 31 oktober kl 15.00 då Idrottens Hus visas upp för allmänheten!


För mer information kontakta:

Daniel Nordström, projektledare

Telefon: 0523-66 46 79

Mejl: daniel.nordstrom@sotenas.se

Dela detta innehåll