Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Hunnebostrands skola arangerade Idottens dag

Flera barn leker på en gymnastikmatta i skuggan under några träd. En lärare sitter på knä framför dem. Det är soligt.

Nyligen var det återigen dags för Hunnebostrands skola att arrangera idrottens dag- och precis som förra året blev det till en fantastisk dag att minnas.

Flera lokala idrottsföreningar hade bjudits in till Hunnebostrands skola denna idrottsdag med fokus på fysisk aktivitet och idrott. De idrottsföreningar som var inbjudna till skolans arrangemang var BKT Dalen, Kungshamns judoklubb, Hunnebostrands gymnastik och idrottsförening, Tumlaren bad och rehabilitering och Breddas wakepark.

 

Idrottens dag är en av de riktade rörelsesatsningar som är en del av skolans arbete för att främja fysisk aktivitet. Sedan tre år tillbaka har eleverna på skolan schemalagd fysisk aktivitet dagligen, för att på så sätt främja rörelse, mående och ökade kunskapsresultat.

 

Ett stort tack riktas till alla lokala idrottsföreningar som deltog denna dag samt till Alexandra Wiberg, projektledare Rörelsesatsning i skolan, samt till skolans idrottslärare Linda Eisle Svanberg som såg till så att denna innehållsrika dag gick att genomföra.

Dela detta innehåll