Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Hunnebostrands bibliotek har sommaröppet

Sotenäs kommunbibliotek har blivit beviljade 500 000 kronor och ska under 2020/2021 satsa på Hunnebostrands bibliotek.

Mitt i den pågående renoveringen av barn- & ungdomsavdelningen så fick Sotenäs kommunbibliotek besked om beviljade pengar till 2020/2021 års satsning på Hunnebostrands bibliotek. Och nu har man sommaröppet!


Fram till dess att skolan startar 17 augusti kommer biblioteket vara öppet varje onsdag mellan 10–13. Och därefter kommer det vara öppet även efter lunch på onsdagar! Biblioteket hittar du inne i Kulturhuset Hav & Land och har nu flyttat ned en våning, bredvid caféet.


Anledningen till att man håller sommaröppet och utökar öppettiderna är för att göra biblioteket och dess tjänster tillgängligt för fler av kommunens invånare. ”Ett bibliotek är inte bara böcker, här får många människor idag hjälp med bland annat digitala tjänster. Bibliotekets personal är både turistguider, it-pedagoger och informationssökare. Vi är idag rummet med lägst tröskel att ta sig in i och för många det enda stället man kan vända sig till. Här kan man vara anonym och ändå få hjälp. Därför är det viktigt att vi finns även i Hunnebostrand!” säger Kit Strömberg vid Sotenäs kommunbibliotek.


På sikt ska det beställas självservicedisk till biblioteket i Hunnebostrand, så att man kan gå dit och låna bok när det passar, alltså även på obemannade tider. Har man lånekort går det redan nu att beställa böcker som finns i Kungshamn och få levererade till Hunnebostrand.


”Målet är att ha en levande, uppdaterad filial där man träffas och samtalar med varandra. En mötesplats. Och för det är ju Kulturhuset Hav & Land i Hunnebostrand perfekt!” avslutar Gunnel Forsberg, barn- och ungdomsbibliotikarie. 

Läs mer om biblioteken och öppettider m.m. här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65