Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Härlig kväll för personalen

Friskvårdskväll

Anette Andersson, som arbetar på Kvarnberget och Ulrika Levander och Emelie Marö som arbetar vid hemtjänsten södra, trivdes i plurret.

Friskvårdskväll

Monika Bensköld, personalavdelningen, och Birgitta Cederberg, enhetschef, testade på dykning.

Friskvårdskväll

Lena Andersson, undersköterska vid Stenhuggets gruppboende, började kvällen med ett pass spinning.

Friskvårdskväll

Lisbeth Hjelm och Renate Baumann, som jobbar på Kvarnbergshemmet, var mycket nöjda med friskvårdskvällen.

Igår kväll bjöd Sotenäs kommun in sina anställda till en friskvårdskväll på Tumlaren.

Det fanns en mängd aktiviteter som gästerna kunde prova på, som Boot Camp, vattengympa, spinning, yoga, ångbastu med eucalyptus och is, torrbastu, dykning och motionssimning bland annat.

”Vi gör detta för att locka våra medarbetare att upptäcka Tumlaren och det utbud som finns där. Det är också en möjlighet att få göra något roligt tillsammans med sina arbetskamrater utanför arbetet” sade personalchefen Erika Hassellöv, om orsaken till initiativet.


Och de inbjudna var inte rädda för att prova på de olika aktiviteterna. Så fort skyddet från badtunnan utomhus drogs av, hoppade Anette Andersson, som arbetar på Kvarnberget och Ulrika Levander och Emelie Marö som arbetar vid hemtjänsten södra, i plurret.

”Här kommer vi att sitta hela kvällen” konstaterade de nöjt i solskenet där de hade magnifik utsikt över havet.


Några som inte tog det lika lugnt var de som deltog i Boot Campen, som är högintensiv uthållighetsträning inspirerade av militära övningar. Det var full fart som gällde för deltagarna! Hoppa över varandras ryggar var bara en av övningarna som krävde rejält med flås.


Inne på Tumlaren, i ett nedsläckt rum satt Lena Andersson, undersköterska på Stenhuggets gruppbostad, och tränade på en spinningcykel.

”Det var länge sedan jag testade spinning. Jag ska testa gymmet och styrketräning också. Jag tycker att en sådan här friskvårdskväll är jättebra, för det är nog många av de kommunanställda som aldrig har varit här. Då får man se vilket utbud som finns och det är ett bra sätt att testa på olika saker.” sade hon.


Inne på gymmet provade Lisbeth Hjelm och Renate Baumann, som arbetar på Kvarnbergshemmet, löpbanden.

”Den här kvällen är jättebra, det är kanon!” sade Renate.

Lisbeth höll med:

”Här får vi instruktioner hur vi ska göra och får möjlighet att komma igång. Jag kommer absolut att testa att gå hit fler gånger.”

 

Friskvårdskvällen hölls i samarbete med Tumlaren bad och rehabilitering. Kvällens gäster blev förnämligt omhändertagna av Tumlarens personal, bland andra Ulla Carlsson, som arbetat på Tumlaren i 20 år. Hon är nu pensionär, men hoppar in vid behov ibland.

”Det här är en chans för oss att visa upp vår verksamhet och få visa vilket stort utbud vi har” sade hon.


Även onsdagen den 21 juni kommer en likadan friskvårdskväll att anordnas.


Dela detta innehåll