Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Fullsatt företagarfrukost på Symbioscentrum

Dagens företagarfrukost på Sotenäs Symbioscentrum var mer än fullsatt! Men så var det också ett spännande program som erbjöds.

Först presenterade dagens frukostvärd, Ernst & Young, sin verksamhet. De erbjuder revision, redovisning, skatte- och affärsrådgivning bland annat. De gav också information om bland annat skatter och generationsskiften inom företag.
Därefter var det polisen Thomas Anderssons tur. Han är regional samordnare för polisens projekt Båtsamverkan Väst och han berättade att antalet stölder i Sotenäs har minskat senaste året, enligt statistiken.
”Men det beror ju förstås på hur många anmälningar som görs. Det är därför det är så viktigt att man anmäler. Det finns till exempel 3 anmälda dieselstölder i Sotenäs. Det är förstås mer, men de har inte anmälts och finns därför inte med i statistiken. Inte lägger beslutsfattarna resurser på ett område där det bara finns 3 anmälda dieselstölder” sade han.
Han menade att det idag är lätt att göra en anmälan. Man går in på www.polisen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och gör en e-anmälan.
Han uppmanade också båtägare att märka eller gravera sina båtmotorer.
”Gå gärna in på sidan www.larmtjanst.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns många stulna objekt listade och man kan se om ett fordon som verkar misstänkt är stulet” sade han.
Han uppmanade också företagare med samma inriktning att gå samman i sms-kedjor.
”Om jag har ett grävföretag som råkar ut för en stöld, så kommer tjuvarna ju med all säkerhet att försöka stjäla även från de andra grävföretagen i samma område. Då är det viktigt att kunna varna varandra” sade han.
Programpunkten ”Heta stolen” hade Malin Oresten som gäst, en av delägarna i företaget Rena Hav. Hon berättade om den fascinerande resan bolaget gjort och om hur man nu startat igång sin biogasanläggning och reningsverk, det senare som innebär att processvattnet som fiskindustrierna i Sotenäs släpper ut i havet, är renat till 99 procent.
”Tidigare låg reningsgraden på 80 -90 procent” berättade hon och fortsatte:.
”Genom denna verksamheten förstärks möjligheterna för livsmedelsindustrin att utvecklas, vilket är jätteviktigt” sade hon.
Verksamheten har varit igång någon månad och hittills har det inte förekommit några luktproblem.
”Vi har lagt stora summor pengar och anlitat experter från KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) för att minimera riskerna för lukt” sade hon.
Den som är intresserad av mer information kan besöka Kulturhuset Hav & Land i Hunnebostrand imorgon torsdag kväll kl 19.00 då Malin Oresten och Joel Oresten bland annat även kommer att berätta om planerna för SmögenLax.

 

För mer information kontakta:

Tomas Larsson, näringslivsutvecklare

Telefon: 0523-66 47 45

Mejl: tomas.larsson@sotenas.se

Dela detta innehåll