Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Fullsatt företagarfrukost

Nordens Arks vd Mats Höggren berättade om parkens arbete och verksamhet.

Det var så gott som fullsatt när Nordens Ark var frukostvärd för företagarfrukosten idag.

Parkens vd Mats Höggren berättade att parken, som i år firar 30 år, är en ideell stiftelse. Den har ett 90-konto vilket garanterar att minst 75 procent av intäkterna går till ändamålet.
”En stor del är sponsormedel och gåvor” berättade Mats Höggren.
Den gångna sommaren var en katastrofsommar för alla djurparker i hela Sverige, på grund av det extremt varma torra vädret, och under juli månad sjönk besökssnittet i parkerna med 23 procent.
”Men vi lägger oss inte i fosterställning för det utan fortsätter vårt arbete. Vill ni som företagare vara med och stötta något projekt, får ni gärna ta kontakt med oss. Vi vill vara bra, schyssta samarbetspartners och har många spännande projekt på gång” sade han.
På plats var även Energi- och klimatrådgivarna Jenny och Pål som man kan nå via kommunens hemsida, www.sotenas.se Länk till annan webbplats.. De kan komma ut till företag och ge en rapport om hur de till exempel skulle kunna minska sin energiförbrukning.
Danne Palm från Innovatum var på plats och berättade vilken stöttning han kan ge företagare i Sotenäs och Agneta Lindgren berättade om det spännande projektet Medflyttarservice som finns i Sotenäs, Lysekil och Munkedal. Om ena parten i en familj får ett jobb på orten kan Medflyttarservice ge råd och stöttning för att till exempel maken eller makan också får jobb på den orten. Medflyttarservice kan man läsa mer om på medflyttarservice.se
Slutligen var kommunens samhällsbyggnadschef Eveline Savik gäst i ”Heta stolen” och hon berättade glädjande nog att personalen på samhällsbyggnadsförvaltningen nu är så gott som fulltalig och att man inte har några rekryteringsproblem:
”Ryktet om oss som en bra arbetsgivare har nog spridit sig” sade hon.
Även avverkningen av bygglov går mycket bra och är nu mer eller mindre i balans.
”Häromdagen åt faktiskt medarbetarna på förvaltningen tårta för att fira sina fina framgångar” berättade Eveline Savik.
Det var de väl förtjänta av!

Dela detta innehåll