Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Företagsbesök hos Malmstolen

Magnus Lignell, Malmstolens vd, visar fabriken för näringslivsutvecklaren Tomas Larsson, kommunchef Maria Vikingsson, kommunstyrelsens vide ordförande Olof Börjesson och oppositionsrådet Birgitta Albertsson.

Nyligen besökte kommunens representanter Malmstolen i Hunnebostrand, ett företag som i år firar 25 års-jubileum.

Magnus Lignell är ny vd för företaget sedan oktober 2018. Tidigare drevs det av grundaren Dick Malm och hans söner Erik och Arne.

De startade tillverkningen av Malmstolen i ett garage och idag har det vuxit till ett företag som säljer 11 500 stolar per år och har sammanlagt ett 30-tal anställda.

Vad är det då som är så speciellt med Malmstolen? Jo, det är en arbetsstol som formar sig efter kroppen. Malmstolens rörelser bygger på att alltid ha kontakt med kroppen. Systemet man arbetar efter när man tillverkar den, heter SAAR som står för stöd, avlastning, avslappning, rörelse.

”För 2 år sedan sålde familjen Malm bolaget till Flokk, en norsk koncern. Flokks ambition är att Malmstolen ska växa. Vår förhoppning är att vi ska sälja omkring 13 000 stolar under 2019” berättar Magnus Lignell.

Idag finns fabriken där stolarna tillverkas i Hunnebostrand och den administrativa delen av bolaget sitter i Stenungsund.

”Vår plan är att växa och då behöver vi anställa mer personal, men även utöka vår yta i fabriken i Hunnebostrand för att kunna få plats med mer lager till exempel” säger Magnus Lignell.

Naturligtvis finns det flera utmanare till Malmstolen, men vi är starka inom ergonomisegmentet säger Magnus Lignell och ser med tillförsikt på framtiden.

”Så länge vi levererar det resultat vi ska, ser jag inga bekymmer. Jag tror väldigt mycket på det här företaget” säger han.

Dela detta innehåll