Publicerad:
Företagsbesök hos Lyckans Stenugnsbageri
Kommunens representanter var nyligen på företagsbesök hos Lyckans Stenugnsbageri.
Det öppnade 2008 av ägarna Mena Macken och Lars Nyberg och erbjuder bröd bakat på enbart ekologiska råvaror och som, om möjligt, är lokalt producerade.
”Det är också ett klimatvänligt bröd eftersom vi använder björkved till vår stenugn som är huggen i Tossene. Vi förbrukar 120 kubikmeter ved per år för uppvärmning av ugnen och huset” berättar Lars.
Bageriet, som även erbjuder härliga, hembakade kakor och bullar, är öppet alla dagar under högsäsongen som oftast pågår från mitten av juni till mitten av augusti. Då är man ungefär 10 anställda. Under övriga året har man öppet fredagar-söndagar.
Lyckans Stenugnsbageri har också samarbete med tävlingen IceBug och levererar bröd, bullar och energibollar till Ramsviks camping och tävlingen. I somras samarbetade man dessutom med en restaurang på Smögen som köpte sitt bröd av bageriet som de gjorde fyllda baguetter och goda mackor av.
Mena och Lars känner inte att de vill utöka verksamheten mer, utan är nöjda med dagens verksamhet.
”Skulle vi utöka skulle vi nog förlora lite av vår själ” säger Mena.
För mer information kontakta:
Tomas Larsson, näringslivsutvecklare
Telefon: 0523-66 47 45
Mejl: tomas.larsson@sotenas.se
Dela detta innehåll
KOMMUNIKATION