Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Företagsbesök hos Lerøy

Nyligen var kommunens representanter på företagsbesök hos Lerøy och blev mottagna av platschefen Philip Samuelsson.

Han är ursprungligen från Smögen och har varit platschef sedan februari 2018. Han har tidigare arbetat inom Orkla- och Volvokoncernerna, men har nu flyttat tillbaka med familjen till Kungshamn.
”Vår vision är att Lerøy ska finnas i alla kök och vid alla tillfällen” säger han.
Koncernen har sitt huvudkontor i Bergen i Norge och består av 60 olika bolag. Fabriken i Kungshamn var tidigare Strannes rökeri som grundades 1961. Lerøy tog över 2003 och den nuvarande fabriken byggdes några år senare. Lerøy har 190 anställda med 17 olika nationaliteter.
Nyligen kopplades man på Rena Havs reningsanläggning av processvattnet och under våren ska man även kopplas på Rena Havs biogasanläggning så att fabrikens restprodukter kan bli biogas.
Nu håller man på att rekrytera en produktionschef som ska stärka upp organisation ytterligare.
”Vi lägger för tillfället också mycket kraft på ett förbättringsarbete, ett leansystem, med hjälp av interna och externa resurser. Vi bygger en kultur av hur vi arbetar här på Lerøy och det har tagits väldigt väl emot av medarbetarna. Nu handlar det om att efterleva de här rutinerna vi tar fram tillsammans. De flesta vill ju ha ordning och veta vad som förväntas” säger Philip Samuelsson.

 

För mer information kontakta:

Tomas Larsson, näringslivsutvecklare

Telefon: 0523-66 47 45

Mejl: tomas.larsson@sotenas.se

Dela detta innehåll