Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Företagsbesök hos AH Automation

Nyligen besökte kommunens representanter AH Automation. Företaget grundades 1944 av Andor Andersson och Karl-Erik Hansson.

Då arbetade man med att montera ekolod och navigationsinstrument på i stort sett hela fiskeflottan från Strömstad till Göteborg. Under slutet av 60-talet gick man allt mer över till industriell produktion och automation och är idag ett av Sveriges främsta företag när det gäller specialistkompetens inom automation och service.
Just nu går produktionen för högtryck hos företaget och från 2018 har man ökat omsättningen från 100 miljoner kronor till 160 miljoner kronor under 2019. Detta har lett till att man, förutom 80 egna anställda, även har 40 inhyrda medarbetare. För att ha lättare att rekrytera erbjuder man kontor både i Uddevalla och Göteborg.
AH Automation bygger i huvudsak olika maskiner och arbetar just nu med projekt för bland andra Scania och Husqvarna.
”Vi gör väldigt lite lokala affärer, men däremot har vi sedan många år hand om allt elunderhåll och programmering hos Orkla och Leröy” berättar vd:n Peter Lundin.
Ambitionen är en tillväxt på 10-15 procent per år. För att nå det har man allt mer börjat förflytta fokuset från mindre till större kunder.
”Vi är ett av få bolag i vår bransch i Sverige som klarar av de riktigt stora projekten” säger Peter Lundin.
För närvarande har man en enorm offertstock och än ser man ingen avmattning.
”Vi ser ljust på framtiden” säger Peter Lundin.

 

För mer information kontakta:

Tomas Larsson, näringslivsutvecklare

Telefon: 0523-66 47 45

Mejl: tomas.larsson@sotenas.se

Dela detta innehåll