Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Föreläsning om grooming den 7 december

Ljushårig kvinna i svart skinnjacka står med ryggen mot en gångtunnel.

Välkommen till föreläsning om grooming den 7 december kl 19.00 på Kulturhuset Hav och Land i Hunnebostrand.


Grooming innebär att någon tar kontakt med barn i sexuellt syfte på nätet. Det är en brottslig handling och kan beskrivas som ”förberedelser till sexuella övergrepp mot barn”.

 

Anmälningar till polisen om grooming ökar lavinartat och går allt längre ner i åldrarna. Barn som utsätts för grooming känner ofta skuld och skam för att ha låtit sig luras in i något som från början var en helt oskyldig kontakt på nätet men som sedan utvecklades till något helt annat.

 

Föreläsare är Caroline Engvall, författare och journalist (bild), som är specialiserad på sexualbrott och sexhandel. Hon har stor kunskap om barns utsatthet på nätet och har skrivit flera böcker i ämnet, bland annat Virtuell våldtäkt, Skuggbarn, Skamfläck med flera.

 

Hon har också skapat utbildningsmaterial till skolan, rättsväsendet och socialtjänsten. Hon står också bakom tv-dokumentären ” Inte en riktig våldtäkt” och flera hjälpsajter för de som blivit utsatta för brott.

 

Hur kan föräldrar, personal i skolan, barnomsorgen upptäcka och stötta på bästa sätt de barn som råkat ut för eller riskerar att råka ut för dessa övergrepp på nätet? Hur pratar man med varandra om detta?

 

Missa inte en unik möjlighet att lära dig mer om hur vi kan hjälpa och stödja våra barn som kan bli offer för grooming!

 

Alla är välkomna och föreläsningen är gratis!

 

Man kan även lyssna på eventet digitalt genom denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=i-VOXEuj44E Länk till annan webbplats.

 

 

Sotenäs soroptimistklubb är anordnare av föreläsningen.

 

För mer information om den 7 december hör av dig till: birgitta.hunnebo@gmail.com

Dela detta innehåll