Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Egen nyckel gav nya möjligheter

För ett år sedan fick pedagogerna på Hunnebostrands skola egna nycklar till Folkets Hus Kulturhuset Hav och Land i Hunnebostrands folkpark.

Det har inneburit en fantastisk möjlighet för lärare och elever som nu kan bedriva utomhuspedagogik, precis när de vill, i en helt fantastisk miljö.
”Det har blivit en annan plats att vara på för barnen. Aktiviteterna behöver inte vara så planerade utan pedagogerna kan ta med dem till parken lite spontant och det är ju speciellt bra nu i coronatider” påpekar rektor Richard Andersson.
Tidigare har skolan haft tillgång till vissa lokaler i kulturhuset, men nu planerar verksamhetsledaren för Kulturhuset Hav och land, Kristina Sjölin, och Richard Andersson ett betydligt mer utökat samarbete.
”Barnen skulle kunna odla i pallkragar i parken, bygga fågelholkar och insektshotell och sedan följa vad som händer med det de har byggt och vilka som flyttar in” säger Kristina Sjölin.
Under ett års tid har Hunnebostrands skola haft ett rörelseprojekt som har gett goda resultat hos eleverna, både vad gäller mående och förbättrade kunskapsresultat.
”Parken är perfekt att använda för rörelse, vi skulle kunna bygga en hinderbana där till exempel” säger Richard Andersson.
Men det är elevernas önskningar som står i fokus. Nu ska eleverna träffas i grupper och tillsammans
med sina pedagoger diskutera vad de vill använda parken till.
Just nu iordningställs också en skapandesal i skolan där elever ska kunna skapa musik, skapa konst, göra filmproduktioner, ja, helt enkelt kunna vara extra kreativa.
Det surrar av idéer hos både Richard och Kristina hur samarbetet mellan skolan och Kulturhuset Hav och Land skulle kunna utökas.
”Vi vill otroligt mycket tillsammans” säger Kristina Sjölin.

Dela detta innehåll