Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Digital vandringskarta

"Sotenäs har unika förutsättningar att uppleva naturen till fots. Nu har vi gjort det enklare att planera sin vandring – och hitta rätt när man väl är ute på Soteleden, säger besöksnäringsutvecklare Åsa Andersson."

Den digitala kartan går att hitta både i datorn, läsplattan eller telefonen genom www.sotenas.se/vandra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

"Det är dock viktigt att tänka på att funktionen kräver uppkoppling, och att telefonen inte alltid har täckning ute i skog och mark, så för säkerhets skull kan man göra en utskrift eller skärmdump över aktuell sträcka där man tänkt vandra."

Tanken är att man ska kunna planera sin vandring och etappförslagen har utmärkta startpunkter som antingen har en parkering eller busshållplats i närheten, i väster går busslinje 862 och i öster går busslinje 860. Här kommer information om etappen och karta att komma upp efter hand.

Etappförslagen är också en del av Kuststigen, som sträcker sig från Oslotrakten i norr till Tjörn i söder.

Just nu pågår märkning av Soteleden-Kuststigen med skyltar och blå eller blåvita markeringar i naturen, ett arbete som sker successivt. På Ramsvik kommer Soteleden-Kuststigen få en ny gemensam sträckning runt nästan hela ön.

"Den digitala kartan är tänkt att både förenkla för oss som bor här att hitta ut i naturen, men även tilltala besökare som vill ha unik vandring nära havet."

Notera även att det gjorts två omdragningar av Soteleden, dels ovanför idrottplatsen i Hunnebostrand samt vid Grinnemyren/ Nordens Ark.


Vill du komma i kontakt med Åsa Andersson?


Åsa Andersson, besöksnäringsutvecklare

Telefon: 0523-66 40 06
Mejl: asa.andersson@sotenas.se

Dela detta innehåll