Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

"Det är inte mitt fel"

Oppositionsrådet Birgitta Albertsson samtalar med Annika Sjödelius, till vänster.

Med på besöket var kommunalrådet Mats Abrahamsson, Olof Börjesson, förste vice ordförande i kommunstyrelsen, oppositionsrådet Birgitta Albertsson och kyrkoherde Malin Hammarström.

”Det är inte mitt fel.”
Barn som lever i familjer med alkohol- eller drogmissbruk upplever alltid en stor skuld över sina föräldrars missbruk.

Hos föreningen Linus & Lina får de möjlighet att prata om sina känslor och känna att de är värdefulla.
Häromdagen besöktes Linus & Lina av vårt kommunalråd Mats Abrahamsson, oppositionsrådet Birgitta Albertsson och Olof Börjesson, förste vice ordförande i kommunstyrelsen, som ville informera sig om verksamheten. Även kyrkoherde Malin Hammarström deltog i besöket.
Linus & Lina har funnits sedan år 2000 i Sotenäs kommun och finansieras till största delen av Sotenäs kommun, men även av Svenska kyrkan och privata gåvor.
Här får barn, som lever i familjer där det finns missbruk, en möjlighet att träffas i grupp och prata om det de upplever. De får upptäcka att de inte är ensamma om sin situation och att det inte är deras fel när en förälder missbrukar. Men det är inte bara allvar, här finns också möjlighet att få leka, fika, spela pingis- att få må gott helt enkelt! Linus & Lina har även lägerverksamhet.
”Här är det inte mamma eller pappa som är viktigast, här är det barnet och det som barnet känner, som är viktigast” berättar Annika Sjödelius, som arbetar i verksamheten.
Barnen går i grupperna under 16 veckor om året, en gång i veckan. De blir både hämtade och lämnade av personalen och deltagandet är kostnadsfritt.
”Vi upplever att barnen som deltar i vår verksamhet blir öppnare och gladare. Får man inte bearbeta de skuldkänslor och den dåliga självkänsla som man upplever av sina föräldrars missbruk, kan det följa med upp i vuxen ålder och påverka hela ens liv” säger Annica Sjödelius.


Vill du ha kontakt med Linus & Lina?

Mejla: linuslina@svenskakyrkan.se eller ring Annika Sjödelius på 070-309 17 27. Du kan vara anonym.

Dela detta innehåll