Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Den 2 oktober är det stora vaccinationsdagen

Förra veckan rapporterades 7 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med 8 fall, veckan innan, det vill säga vecka 38. Sammanlagt har nu 1001 personer konstaterats smittade i Sotenäs kommun sedan pandemins början. Man registreras som smittad i den kommun man är skriven i.

Under vecka 38 rapporterades 787 fall med covid-19 i Västra Götaland, vilket är en minskning med hela 45 procent jämfört med föregående vecka!

 

Smittspridningen dominerar bland barn och ungdomar; av fallen som diagnostiserats under vecka 38 var 34 % i åldersgrupperna 10 – 19 år.

 

Vaccinationsarbetet är extra viktigt. Av de som i nuläget är allvarligt sjuka är närmare 100 procent ovaccinerade!

På lördag 2 oktober är det stora vaccinationsdagen med cirka 120 vaccinatörer runt om i Västra Götaland.

Det finns inga vaccinationsställen i Sotenäs kommun, vilket beror på att det är frivilligt för vaccinatörerna att delta i vaccinationsarbetet. I de kommuner, med hög vaccinationsgrad vilka Sotenäs kommun tillhör, har därför Västra Götalandsregionen valt att inte tvinga någon vaccinatör att delta. Däremot finns flera vaccinationsställen öppna i både Tanum och Lysekil.

 

Länk till öppna vårdcentraler 2 oktober, in och boka: https://www.1177.se/.../aktuellt-i.../vaccinationsdagen/ Länk till annan webbplats.

 

Detta är den sista rapporten över smittade i kommunen som Sotenäs kommun kommer att publicera för närvarande. Vid intresse kan man gå in själv och se aktuell information på följande hemsidor:

 

Länk till statistik från Västra Götalandsregionen: https://www.vgregion.se/.../statistik-covid-19-i-vastra.../ Länk till annan webbplats.

 

Länk till statistik över smittade i landets kommuner från Folkhälsomyndigheten: https://experience.arcgis.com/.../a6d20c1.../page/page_0/... Länk till annan webbplats.

Dela detta innehåll