Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Bli en samhällsbyggare

Vill du få ett yrke som är spännande, intressant och där du är så gott som garanterad att få jobb direkt efter avslutad utbildning? Bli samhällsbyggare!

Sotenäs och de övriga kommunerna i norra Bohuslän har nu gjort en broschyr som vänder sig till studenter och andra som är intresserade av att jobba med samhällsbyggnad, till exempel miljöhandläggare, bygglovsinspektörer och hälsoskyddsinspektörer. Dessa har just nu en glödhet arbetsmarknad som skriker efter kompetens. I broschyren får man en inblick i vad de olika yrkena kan innebära och var man kan studera till dem.

Med broschyren vill kommunerna helt enkelt tala om för nuvarande studenter att de finns och är en intressant arbetsgivare.

”Studenter på högskolor och universitet verkar inte känna till vilken intressant arbetsgivare kommunerna är och med vilken mångfald kommunerna jobbar. Med broschyren vill vi också locka våra egna ungdomar att läsa den här typen av utbildningar så att de sedan kan flytta hem och jobba hos oss!” säger samhällsbyggnadschefen i Sotenäs kommun Eveline Savik och fortsätter:

”Vi vill också visa vilket fint område norra Bohuslän är att arbeta och leva i."

En av dem som medverkar i broschyren är Johanna Törnqvist, miljöhandläggare vid Sotenäs kommun (bilden).

Här kan du se broschyren i digitalt format Pdf, 1.4 MB.

Dela detta innehåll