Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Besök möjligt på Kvarnberget och Hunnebohemmet

Tack vare specialanordnade besöksplatser kan man nu boka besök på Kvarnberget och Hunnebohemmet.

På Kvarnberget i Kungshamn har man nyligen införskaffat anordningar som möjliggör besök för anhöriga. Ute på gräset står tre stycken bord med avskiljande glas i mitten och bänkar på varsin sida. Det i kombination med att man efterföljer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer gör att man nu är välkommen på besök.

Maja Kristiansson har hand om bokningarna på Kvarnberget och säger att det har fungerat väldigt bra. ”Det kommer in en hel del bokningar och mötena har gått bra att genomföra. Besökande får alltid information om rekommendationer och riktlinjer för att säkerställa ett säkert besök. Besöken brukar vara cirka 30 minuter men kan variera beroende på hur många inbokade besök det är."

Enhetscheferna Lena Olofsson och Carina Hansson tycker att de nya besöksanordningarna har tagits emot väl av så väl brukare som anhöriga. ”Det är första gången vi har kunnat anordna ordentliga besök sen besöksförbudet infördes i mars så det är naturligtvis efterlängtat. Det har fungerat väldigt bra hittills. Dessutom har vi parasoll som skyddar mot såväl sol som regn – och kaffe finns att tillgå!”

På Hunnebohemmet har man även där möjlighet att boka besök. Sedan början av juni har man två mötesplatser, en utomhus och en i fönster med plexiglas emellan, och enligt enhetschef Petra Hurri har det vart en del bokningar och även det har tagits emot väl av alla berörda parter.


För att boka besök på Kvarnberget:
Telefon: 0790609881

För att boka besök på Hunnebohemmet:
Kontakta respektive enhet
26a: 0523-66 43 51
26b: 0523-66 43 52
26c: 0523- 66 43 53
Korttid: 0523- 66 43 54

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65