Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Åsenskolan firade 20-årsjubileum

De fyra pedagogerna Kicki Axelsson, Marianne Olsson, Anneli Mattsson och Anita Rödström har alla arbetat på skolan sedan starten för 20 år sedan.

Idag firade Åsenskolan 20-årsjubileum med kaffe och tårta till de vuxna och glass till barnen.

På skolan arbetar fortfarande fyra pedagoger kvar sedan starten för 20 år sedan: Marianne Olsson, specialpedagog, Kicki Axelsson, förskollärare och grundskollärare, Anita Rödström, förskollärare och Anneli Mattsson, fritidspedagog.
”Det har varit jättebra! Jag har alltid trivts och tyckt att det har varit kul att gå till jobbet. På skolan har vi ett motto som lyder: alla barn är allas barn. Det innebär att alla barn ska få det stöd och den hjälp de behöver, oavsett vilken vuxen de vänder sig till här på skolan” berättar Marianne Olsson.
Åsenskolan består av förskoleklass- årskurs 3 och sammanlagt går cirka 120 barn här.
När skolan invigdes år 2000 var dåvarande statsminister Göran Persson på plats och höll ett invigningstal till eleverna. Idag, 20 år senare, var både föräldrar och tidigare personal och elever inbjudna till firandet.
Michael Rung har varit rektor på skolan de senaste fyra åren:
”Skolan är fortfarande väldigt fräsch invändigt. Här arbetar personalen mycket med läs- och skrivförståelse och värdegrunden. Värdegrunden ligger som bomull runt hela verksamheten” säger han.
Roland Mattsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, kom på besök och överräckte ett olivträd i jubileumspresent från nämnden:
”Skolan har ett fantastiskt läge med mycket ljus. Det är roligt att vi kan ha ett helt skolområde samlat från förskoleklass ända upp till nian på samma skolområde” säger han.
Stort grattis till alla pedagoger för en fantastisk verksamhet och till ett härligt 20-årsjubileum önskar Sotenäs kommun!


För mer information kontakta:

Michael Rung, rektor

Telefon: 0523-66 46 61

Mejl: michael.rung@sotenas.se

Dela detta innehåll