Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

11 nya smittfall vecka 36

Förra veckan rapporterades 11 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med veckan innan då det rapporterades 1 nytt smittfall. Det innebär att nu har sammanlagt 986 personer varit smittade av covid-19 i Sotenäs kommun. Man registreras som smittad i den kommun man är skriven i.

 

Under vecka 36 rapporterades 1 843 fall i Västra Götaland med covid-19, vilket är en ökning med 34 procent jämfört med föregående vecka. Smittspridningen dominerar bland barn och ungdomar; av fallen som diagnostiserats under vecka 36 var 33 % i åldersgrupperna 10 – 19 år.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera vaccination mot covid-19 från 12 års ålder. Beslutet grundar sig på bedömningen att fördelarna med vaccination överväger nackdelarna. Läs mer här: https://bit.ly/3AhvAiK Länk till annan webbplats.

 

Sjukvården ser ingen minskning av patienter med covid-19 och det är ovaccinerade personer som blir allvarligt sjuka. Samtidigt finns det gott om vaccin och lediga tider att boka.

 

– Pandemin är inte över, den pågår för fullt. Smittspridningen ökar och främst bland de yngre. Det gäller fortfarande att vi måste hålla avstånd till varandra, vi måste vara försiktiga när vi umgås. Och framför allt – alla som kan vaccinera sig måste se till att göra det. Vänta inte. Det bästa tillfället är nu, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

Dela detta innehåll