Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

10 tips för en trängselfri semester

Sotenäs kommun är populärt och det kan tyvärr bli trängsel på de mest besökta platserna. Men Sotenäs har mycket att erbjuda för den som vill semestra ostört!

10 tips för en trängselfri semester i Sotenäs:

  1. Naturupplevelser och vandra! Det finns många fina vandringsleder att upptäcka på: www.sotenas.se/vandra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  2. Satsa på hike & Bike! Det är ett nytt koncept som syftar till att göra cykling och vandring i Sotenäs mer tillgängligt för fler. Projektet har resulterat i 400 kilometer möjligheter för cykling i 17 olika rutter samt flera olika rundslingor och etapper för vandring. Här hittar du rutterna: https://www.vastsverige.com/sotenas/hike--bike/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  3. Ramsvik. Vandringslederna på hela Ramsvik har rustats upp med nya märkningar. Ramsvik Stugby&Camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har tagit fram en fin vandringsguidebok, och många spännande fåglar passerar här, så ta med kikaren och gå på upptäcktsfärd.

  4. Hyra kajak. Bland annat kan man gör det hos hos Smögen Dyk & Upplevelse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Kleven och Smögens KajakÄventyr - Nära Smögen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och få ett nytt perspektiv på havet och kusten.

  5. Trivsamma måltider med gott om plats. Många restauranger har satsat på take-away eller ta plats på restaurangernas fina uteserveringar.

  6. Nordens Ark – är grönt, lummigt och rymligt. Trivsamt för både stor och liten. Visste ni att det går att boka ett riktigt vildmarksäventyr hos Nordens Ark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och övernatta i skogskojan ”Eremitaget”, utan el eller vatten – men med magisk utsikt, öppen spis och mitt i skogen.

  7. Båtturer, fiske- och sälsafari – man blir lätt hemmablind när man har havet omkring sig varje dag, men hur många har egentligen varit ute på makrillfiske med en riktig proffsfiskare som Olof Andersson på Smögens Fisketurer - Båten Wendla Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Tommy Olofsson på Smögens Fiske- och Skärgårdsturer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller någon av de andra som du hittar på hemsidan www.sotenas.se/turism Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  8. Rör på dig! Motionsspår finns i anslutning till alla samhällen i Sotenäs. Utegym finns i Bovallstrand, Kungshamn, på Malmön och i anslutning till Tumlaren. Motionsspåren fungerar också fint som lagom promenadslingor, då de är relativt lätta att promenera. Spontanidrottsplatsen utanför idrottshallen i Kungshamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är kul för den med extraspring i benen.

  9. Stensäker kultur! Udden skulpturpark i Hunnebostrand har öppnat med verk av världskända konstnärer. Men det finns ännu mer sten att upptäcka – Geoparken i Hunnebostrand ger en liten inblick i geologi – och Stenhuggerimuseet i Hunnebostrand visar på hur stenen präglat vår historia. Sotenäs kommun har också en folder "Utekonst" att ladda ner från hemsidan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  10. Och förstås, passa på att shoppa lokalt, men undvik trängsel och var lite nyfiken på att testa nytt – i hela kommunen finns mysiga gårdsbutiker och närproducerade produkter.

Och som alltid handlar det om att visa hänsyn, respekt och att hålla avstånd. Trevlig vistelse i Sveriges vackraste kommun!

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65