Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Inger Olsmyr, förstelärare

Fyll i en bildbeskrivningstext

Inger Olsmyr är förstelärare i Sotenäs Kommun och arbetar på Smögens skola.

Hon kommer från Stora Mellösa, strax sydöst om Örebro och flyttade till Stockholm för att arbeta och läsa. Hon flyttade senare till Smögen där hon nu arbetar och är bosatt.

”Jag är klassföreståndare för åk 4 och har även platsansvar på Smögens skola. Smögens skola är en åk F-6 skola. Vi har cirka 70-80 elever per läsår. Jag undervisar mest i egen klass men har timmar då vi mixar åk 4 och 5. Eftersom vi är en liten skola så har vi även resurstimmar hos varandra. Vi är ett härligt gäng som arbetar på skolan och alla elever är allas ansvar” säger hon.

Inger har en av nio förstelärartjänster i kommunen, vilket innebär att de jobbar med att arbeta fram Sotenäslyftet i kommunen. Hon leder även grupper där de bland annat arbetar med att lyfta svenska, språkutvecklande arbetssätt och att öka läsförståelsen i samtliga ämnen.

”Det bästa med läraryrket är att få se eleverna utvecklas och öka sin kunskap dag för dag, att få vara med och ta del av deras framtid. Vi ser barn lyckas! som också är utbildningsförvaltningens vision. Som lärare krävs tålamod, vara flexibel, vara inkännande och ha god människokännedom. Alla individer är unika och behöver olika omsorg och uppbackning för att känna lust i sitt lärande. Det är viktigt att ha god relation med både elever och vårdnadshavare. Samspelet med hemmet är viktigt för att kunna skapa så goda förutsättningar som möjligt för eleverna” säger hon.

Hon tycker att det finns ett stort engagemang i företag och föreningar i samhället och ett stort samhällsansvar. I Sotenäs finns också en entreprenörskänsla, många nya företag som satsar och etablerar sig i vår kommun.

“”Mitt i Bohuslän ligger Sveriges vackraste kommun”. Ja, jag kan inte annat än att hålla med vår kommunchef Maria Vikingsson. Vi har salta hav och berg som skiftar i färg med årstidernas växlingar, nära till båtliv och natur. Vi lever i ett vackert landskap! “ avslutar Inger.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll