Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Peter Berglund, anläggningstekniker

Fyll i en bildbeskrivningstext

Vem lagar kommunens maskiner när de går sönder? Jo, det gör Peter Berglund.
Det var drömmen om ett annat liv som förde honom och hans familj till Sotenäs. Nu är han anläggningstekniker för Sotenäs kommun och lagar allt från kommunens gräsklippare till lastbilarna som används i verksamheten.
”Jag och min fru satt på Sea Lodge för några år sedan, tittade ut över havet och kände: ”Så här vill vi bo”. Sedan gjorde vi upp en plan för att kunna förverkliga det” berättar han.
Peter Berglund har arbetat 30 år som truckmekaniker i Göteborg och arbetade senast som det i Göteborgs Hamn. Nu spenderar han istället mycket av sin arbetstid i kommunens verkstad på Klippsjön.
””Man har skruvandet i sig, så att säga. Här lagar jag allt möjligt. Under sommarhalvåret försöker jag laga och se över maskinerna som kommunen ska använda under vintersäsongen och nu under vintern lagar jag sommarens maskiner. Nu ska jag till exempel fixa i ordning vår sopmaskin så att den går riktigt bra när sopningen börjar i vår. Jag ska också göra 6-7 nya badstegar, som ska ersätta sådana som är för gamla eller som har förts bort av höststormarna” berättar han.
Familjen köpte hus i Kungshamn våren 2017 och i december samma år började han som anläggningstekniker för Sotenäs kommun.
”Jag trivs jättebra! Jag får göra väldigt många olika grejer. Häromdagen var jag till exempel ute hela dagen och hjälpte till att forsla tillbaka blomurnor till förrådet."
Han har inte tyckt att det har varit svårt att komma in i ett socialt sammanhang, tvärtom:
” Min fru driver Pressbyrån i Kungshamn så där får jag ju stå ibland. Jag har träffat väldigt många olika människor sedan vi flyttade hit” berättar han.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll