Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Yvonne Petersson, miljöhandläggare

Fyll i en bildbeskrivningstext

Yvonne Petersson arbetar som miljöhandläggare i Sotenäs kommun sedan sommaren 2018.

”Jag kommer från Göteborg och har arbetat som miljöhandläggare ända sedan 2003” berättar hon.

Hon har en masterexamen i marin biologi och geologi, men vägen till att bli miljöhandläggare kan se väldigt olika ut. Man kan till exempel vara kostvetare, kemist eller naturgeograf.

”Jag har arbetat i Göteborg, Munkedal, Orust och Kungälv som miljöhandläggare. Det som slagit mig är att i den lilla kommunen, som Sotenäs, blir det en väldig bredd på arbetsuppgifterna, som jag tycker om. Man får göra allt” säger hon.

Just nu arbetar hon mycket med ansökningar och tillstånd som rör enskilda avlopp.

”I det här jobbet kommer man ut mycket eftersom man måste besöka den som söker tillstånd på plats och kontrollera områdenas förutsättningar. Jag arbetar också mycket med miljöskydd, vilket innebär att man har tillsyn av olika typer av miljöfarlig verksamhet. Dessutom hanterar jag en hel del klagomål” säger hon.

Tidigare bodde Yvonne och hennes familj i Ale.

”Men vi ville komma närmare havet. Vi hittade en tomt i Sotenäs och byggde hus där 2017-2018. Sedan flyttade vi hit” berättar hon.

Ett beslut som de absolut inte har ångrat.

”Livet blev så bekymmerslöst och härligt. Mina barn är vuxna och har fullt upp med sina egna liv. Både jag och min man har fått jobb som vi båda trivs med här i Sotenäs och allt är så nära. En annan sak vi inte kände till innan vi flyttade hit, är hur mycket fantastiska vandringsleder det finns i kommunen. Och tystnaden. Det är så tyst där vi bor, det är underbart!” säger hon.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll