Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Eva Knutsson, undersköterska

Fyll i en bildbeskrivningstext

Eva Knutsson kan se tillbaka på sitt 37:e år som undersköterska i Sotenäs kommun, och hon har trivts hela tiden! Nu arbetar hon inom dagverksamheten på Hunnebohemmet sedan ett par månader tillbaka:

”Jag tycker om att jobba med människor, att få göra de äldres dag lite trevligare och låta dem känna att de är sedda. Det är ett väldigt positivt arbete” säger hon.

Eva Knutsson är född och uppvuxen i Väjern och har bott kvar i Sotenäs hela livet, så bra har hon trivts.

”Jag gick på vårdskolan i Uddevalla och även i Göteborg innan jag började arbeta heltid inom hemtjänsten när jag var 18 år” berättar hon.

Hon var med när den berömda nya Sotenäsmodellen infördes i hemtjänsten i kommunen i början av 80-talet och som tjänade som förebild för andra kommuner. Man slog samman hemtjänst och hemsjukvård, något man var först i Sverige med att göra.

”Jag var också intresserad av demensvård och sökte mig därför till Bankeberg i Hunnebostrand där det fanns en demensvårdsavdelning. Där arbetade jag i 14 år innan den lades ner. Sedan dess har jag arbetat på Hunnebohemmet och nu alltså sedan några månader tillbaka med dagverksamheten” säger hon.

Dagverksamheten innebär att äldre, som bor runt omkring i kommunen, kommer till Hunnebohemmet och får delta i olika typer av stimulerande aktiviteter som stärker både kropp och själ.

”Vi äter frukost, vi läser tidningen och pratar om nyheter, både nya och sådant som hände förr, vi har gymnastik, boule, ballongbadminton, högläsning och frågesport. De äldre ska få både kramar och få känna att de är betydelsefulla. Man ser på dem när man har lyckats med sitt arbete, då åker de härifrån och är glada” säger hon.

På fritiden älskar hon att vara i sin trädgård, att lösa korsord och läsa. Umgänget med vänner och familj betyder mycket för henne och att få resa. När det är quiz på någon restaurang i Hunnebostrand är hon gärna med och gnuggar geniknölarna.

Trots att hon arbetat snart 40 år inom omsorgen i Sotenäs kommun har hon inte tröttnat på sitt arbete:

”Nej, det är ett väldigt positivt arbete. Det är härligt att se att livet är inte slut bara för att man blir gammal, man kan fortfarande växa och utvecklas som människa” säger hon.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll