Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Hanna Brodén, personalutvecklare

Fyll i en bildbeskrivningstext

En kommuns viktigaste resurs är medarbetarna. För att få dem att trivas och utvecklas krävs ett stort fokus på personalfrågor och en av dem som arbetar med dessa viktiga frågor är Hanna Brodén. Hon har arbetat som personalutvecklare (HR-specialist) i Sotenäs kommun sedan januari 2016.

”Dessförinnan hade jag samma tjänst i Munkedals kommun och innan dess även i Tanums kommun” berättar hon.

Hanna Brodén har en bakgrund som beteendevetare och hade sociologi, arbets- och organisationspsykologi som sina huvudsakliga områden när hon studerade.

”Mina arbetsuppgifter som personalutvecklare är oerhört varierande. Jag arbetar med allt från personalfrågor och arbetsrättsliga frågor till rekrytering och personalförsörjning. I min roll måste man vara beredd att arbeta både operativt och strategiskt” säger hon.

Det bästa med yrket tycker hon är variationen, att ingen dag är den andra lik och alla möten med människor.

”När vi från personalavdelningen kommer in i olika processer handlar det ofta om svåra saker. Då är det viktigt att man har förmågan att höja sig och inte bara se problemen utan också ljuspunkterna. Om vi har sex procent som är sjukskrivna så är det viktigt att tänka på att 94 procent av våra medarbetare faktiskt är friska” säger hon.

På fritiden ägnar hon mycket tid åt familjen och sina tvillingsöner. Den senaste tiden har hon fått ett allt större intresse för motion och hälsa, något som hon även har nytta av i sitt arbete:

”Jag försöker röra på mig mycket med till exempel promenader , yoga och lyssnar mycket på ljudböcker” berättar hon.

Hon trivs på sin arbetsplats och ser stora möjligheter att utvecklas. Nyligen påbörjade hon en traineeutbildning i arbetsgivarens regi för att kunna ta framtida chefsuppdrag:

”Jag tycker att det finns en transparens uppifrån och ner i kommunens organisation och en vilja att få med alla på vår resa framåt. Alla är viktiga i vår organisation och det finns stora möjligheter till utveckling. Det finns ett förtroende för det arbete jag gör och det tycker jag är oerhört viktigt” säger hon.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll