Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Betala min faktura

Här finns information till dig som får fakturor från Sotenäs kommun eller som på annat sätt behöver göra inbetalningar till kommunen. Kommunens fakturor kan avse till exempel barn­­­omsorg, äldre­­omsorg, hyra, arrende, ansökan om byggnads­lov eller liknande.


Sotenäs kommun använder bankgiro som inbetalnings­­­sätt. På fakturor från Sotenäs kommun finns angivet bankgiro­­­nummer och OCR-nummer som ska anges vid inbetalningen. För övriga betalningar till kommunen där OCR-nummer saknas, ska bankgiro 543-4253 användas. Uppge vad betalningen avser.


Elektronisk faktura (e-faktura)

Sotenäs kommun kan erbjuda dig som gör dina bank­­ärenden via internet­­bank att betala dina räkningar elektroniskt. 


I stället för att få en pappers­­faktura med ett inbetalnings­­kort får du räkningen presenterad i din internet­­bank. Där kan du titta på den på skärmen och sedan klicka för att godkänna betalningen. Det innebär att du slipper knappa in bankgiro­­­nummer, OCR-nummer, datum och belopp. Betalnings­­­påminnelse skickas oavsett ut som pappers­faktura.

 

Du anmäler dig till e-faktura i din internet­­bank. E-fakturan gäller för det kund­nummer som du anger i internet­­banken. Har du flera kund­­nummer i kommunen måste du alltså registrera dig flera gånger.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att hålla reda på dina räkningar. Du får din pappers­­­faktura hem­­skickad, men betalningen sköts med automatik av banken. Det enda du behöver göra är att se till att det finns tillräckligt mycket pengar på ditt konto för att kunna betala räkningen. Anmälan till auto­giro gör du antingen genom att anmäla auto­giro via din internet­­bank eller genom att skriva ut ett autogiro­­medgivande, fylla i och skicka in blanketten per post till:


Sotenäs kommun

Ekonomiavdelningen

456 80 Kungshamn


Utlandsbetalning

Det går att betala till kommunen även om du befinner dig utom­lands, men då måste du ange kommunens IBAN-nummer och SWIFT/BIC -kod.


IBAN: SE9695000099602601162700


SWIFT/BIC: NDEASESS


Obetalda fakturor

Om du har fått en faktura och inte betalar i tid skickas en betalnings­­­påminnelse. Detta görs cirka tio dagar efter fakturans förfallo­­­dag. Dröjs­måls­­­ränta enligt ränte­­lagen § 6 debiteras separat.

 

Om fakturan ändå inte betalas skickas ärendet vidare till det inkasso­­­bolag som kommunen anlitar för vidare åtgärder, vilket innebär att ytterligare avgifter till­kommer.

 

Vill du istället skicka en faktura till Sotenäs kommun följer du länken under "relaterad information".

 

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll