Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Anhörigstöd, avlastning

Det är viktigt att du som ger stöd till andra också får kunskaper och stöd i din roll för att orka och kunna behålla ett gott hälsosamt liv. Hos anhörigstödet kan du få hjälp med många olika saker, du kanske…

  • Vill ha råd, stöd eller strategier att hantera vardagen?
  • Undrar vart du skall vända dig? Hitta de rätta kontakterna?
  • Vill träffa andra anhöriga?
  • Behöver kontakt med en intresseförening?
  • Behöver hjälp så att du kan få tid för dig själv?

Tillsammans försöker vi hitta det stöd som du behöver. Kontakta anhörigsamordnaren för mer information.

 

Anhörigsamordnare

Anhörigsamordnaren arbetar med att ge dig som anhörig eller närstående information, råd och hjälp till stöd anpassat till den situation som du befinner dig i. Vill du ha kontakt med anhörigsamordnaren kan du ringa eller skicka E-post.

 

Anhöriggrupper

Anhöriggrupper är en del i stödet till dig som anhörig eller närstående. Genom att delta i en anhöriggrupp vill vi att du som är anhörig ska få känna gemenskap med andra anhöriga som är eller har befunnit sig i samma situation som du. Ni kan utbyta erfarenheter och ge varandra råd och stöd. Hör av dig till anhörigsamordnaren om du är intresserad av att ingå i en grupp.

 

Webbtjänsten "En bra plats"

Sotenäs kommun erbjuder webbtjänsten ”En bra plats” som är en säker mötesplats på nätet där du kan komma i kontakt med andra personer som befinner sig i liknande situation. Med hjälp av ”En bra plats” kan du nätverka med personer över hela Sverige. Du kan välja att vara anonym.

 

”En bra plats” ger dig möjlighet att ta del av riktad information och skriva om dina upplevelser som anhörig eller ta del av andras. Tjänsten är kostnadsfri och anpassad till mobiltelefoni men fungerar lika bra på dator.

 

En bra plats är tillgängligt för dig som är över 16 år. Du kan vara ett syskon, barn, förälder, make, maka, sambo eller ha en kompisrelation till den person som behöver hjälp och stöd.

Så får du tillgång till ”En bra plats”

Registrera dig själv på En bra platslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsida eller kontakta anhörigsamordnaren.

Publicerad: 2017-03-23 14.38

Senast ändrad: 2017-11-14 10.20

 

Dela detta innehåll

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial